Oldalak

kedd, augusztus 2

Répatorta

Rendben, ez nem egy tradicionáliss répatorta, de répa az van benne és alapjaiban megegyezik a valódi carrot cake-kel (vagy legalábbis annak vegan változatával).
Kiindulópont itt.

Hozzávalók:
3 bögre reszelt répa (köröülbelül hat nagyobb répa)
2 bögre liszt
1 1/4 bögre cukor
1/2 tk só
2 tk sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
2 tk fahéj
3/4 bögre repceolaj
1/2 bögre (100%-os) narancslé
1 bögre mazsola
1 bögre dió vagy egyéb mag
1/4 bögre étcsoki apróra tördelve.

Elkészítés:
1. Reszeld re a répákat
2. Melegítsd elő a sütőt 185°C-ra
3. Keverd össze az összes száraz hozzávalót
4. Add hozzá a répát és az olajat, keverd el.
5. Majd a narancslével is járj el hasonlóképpen
6. Add hozzá a mazsolát, diót, csokit (ezek közül bármelyik kihagyható, talán a mazsola a legkevésbé) keverd el.
7.Öntsd tortaformába vagy tepsibe (ennyi hozzávalókbóll tetemes mennyiség készül, fele adagból egy kisebb/közepes tortaformára futja, lsd képmelléklet.) és süssd tűpróbáig. Legalább 45 perc.
8. Ha kibírod türelemmel, hagyd teljesen kihűlni, és borítsd ki a formából.(Legalább egy kis ideig hagyd hűlni, akkor készségesen elválik a tepsi falától.)

1 megjegyzés: